Tülin Akın”Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi”nde

İklim değişikliğinin gıda arzında yarattığı sonuçlar ile çözüm önerileri, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikasının düzenlediği programda masaya yatırıldı.

Şeker-İş, bugün Ankara’da bir otelde sempozyum formatında, “Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi” düzenledi.

İklim değişikliği çerçevesinde gıdada yeniden dönüşümün masaya yatırıldığı zirvede, gıda krizinin nedenleri, soruna yönelik çözüm önerileri, konuyla ilgili olası risk ve fırsatlar ortaya koyuldu ve iklim krizine karşı acil atılması gereken adımlar tartışıldı.

“Gıdanın Geleceğine Su ve İklimin Etkisi”, “Gıdanın Geleceğinde Yeni Kaynak ve Teknolojiler”, “Gıdanın Geleceğinde Yeni Trend ve Algılar”, “Gıdanın Geleceğinde Paydaşların Rolü” ve “Stratejik Şeker Sektörünün Geleceği” başlıklarında oturumların düzenlendiği sempozyumda, güvenilir gıdada sürdürülebilirlik konusu ele alındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir