“AGRO TV ile Günaydın” programında konuşan TABİT Kurucu ortağı ve Vodafone Akıllı Köy kurucusu Tülin Akın, “Pandemi döneminde, sağlıklı gıda üretmenin, tüketmenin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu nedenle tarımı hep birlikte güçlendirmek zorundayız” dedi.
TABİT Kurucu ortağı ve Vodafone Akıllı Köy kurucusu Tülin Akın, 14 Eylül Pazartesi günü (bugün) saat 10.00’da AGRO TV’de canlı yayınlanan AGRO TV Haber Müdürü Merve Ekinci’nin hazırlayıp sunduğu “AGRO TV ile Günaydın” programının online konuğu oldu. Akın, pilot bölge olarak kurulan Vodafone Akıllı Köy’de uygulanan tarımsal teknolojilerin örnek alınarak Türkiye’de ve dünyada uygulandığını söyledi.
“Amacımız Köyler Kurmak Değil; Tarımsal Teknolojileri Öğretmek”
Batman Gercüş’te benzeri bir köy kurulduğunu kaydeden Akın, Ekinci’nin “Başka köyler kuracak mısınız?” sorusuna “Akıllı Köy’ün kuruluş amacı aynı tarzda köyler kurmak değil. Çiftçilerimize tarım ve hayvancılıkta tarımsal teknolojileri nasıl kullanacaklarını, nasıl daha fazla ürün elde edeceklerini uygulamalı olarak öğretmek. Burada yaptığımız uygulamalarla bu konularda çiftçilerimize yol gösteriyoruz. Alınan sonuçlara göre çiftçilerimiz o yönteme yöneliyor ya da farklı bir yol deniyor. Türkiye’nin her bölgesinde hava ve toprak farklı. Bizim bu köyü burada kurmamızın nedeni ise bu bölgede birkaç çeşit dışında tüm ürünlerin yetişebilmesi. Böylelikle çiftçilerimiz burada görerek ve takip ederek uygulamaları öğrenebiliyor” şeklinde cevap verdi. Vodafone Akılı Köy Projesi’nin yurtiçinde ve yurtdışında örnek alındığını kaydeden Akın, “Şu an Hatay’da bir çalışmamız var. Batman Gercüş’te benzer bir köy kuruldu. Her bölgenin ayrı değerlendirilmesi gerekiyor bu nedenle de ayrı konsept oluşturulmalı. Bizler gönüllü olarak veya danışmanlık desteği veriyoruz” dedi.
“İsteyen Herkese Bilgi ve Eğitim Veriyoruz”