Tabit Kurucu Ortağı Tülin Akın, mentorluk yaptığı dünyanın ilk Disiplinlerarası Girişimcilik Programı GİS’e katılarak Sosyal Girişimcilik ve Yaşam Eğrisi konularında öğrencilere eğitim verdi. Akın, eğitimde Tabit ve Vodafone Akıllı Köy Projesi’ nin hayata geçirilmesini örnekleriyle anlattı.
Tabit Kurucu Ortağı Tülin Akın, mentorluk yaptığı dünyanın ilk disiplinlerarası girişimcilik programı GİS’e katıldı. Pandemi nedeniyle online platformda yapılan oturumda Sosyal Girişimcilik ve Yaşam Eğrisi konularında öğrencilere eğitim verdi. Programda konuşan Akın, üniversite yıllarından başlayan girişimcilik hayatından örnekler vererek Tabit Akıllı Tarım Teknolojileri ve Vodafone Akıllı Köy’ ün kuruluş aşamalarını ve bu süreçte yaşadıklarını anlattı. Hayallerin gerçekleşmesi için zorlu bir süreç yaşandığını ve birçok olumsuzlukla karşılaşıldığını anlatan Akın, bütün olumsuzluklara rağmen vazgeçilmemesi ve çaba sarf edilmesi gerektiğini kaydetti. Hayallerin gerçekleşmesi için öncelikle harekete geçilmesi gerektiğini ifade eden Akın, “Her şey bir anda olup bitmiyor elbette. Öncelikle bir plan proje hazırlanması ve bu planların zamana yayılarak hayata geçirilmesi gerekiyor. Bunun için de işini severek yapan en az sizin kadar istekli bir ekibiniz olmalı. Bütün bunlar sizi hayallerinizi gerçekleştirmeye götürür” dedi.
Çok İyi Bütçe Planı Yapılmalı
Girişimciliğin ekonomik boyutunun ele alındığı yaşam eğrisi konusunda ise çok iyi bütçe planı yapılmasının projeleri başarıya götüreceğini dile getirdi. Dijital pazarlamanın özellikle pandemi sürecinde tüm dünyada önem kazandığı kaydeden Akın, tarımda dijitalleşmede Türkiye’de ivme kazandıran çalışmalar yapan Tabit ve Tarımsal Pazarlama hakkında bilgi verdi. Kişilere vizyon sahibi, büyük düşünebilen, dayanıklı, kararlı ve on binlerce farklı sektörde kendi işini kurabilecek ya da bir kurumda özel projeler yönetebilecek düzeyde başarılı bir seri girişimci olmanın yolları anlatıldı.
Girişimlerarası Girişimcilik Programı GİS Nedir?
Girişim Savaşçısı, öz disipline sahip, vizyonu geniş, dayanıklı, donanımlı, kreatif ve bilge seri girişimciler yetiştiren; işbu girişimcileri ömür boyu organize şekilde destekleyen ve bu yolla dünyayı farklı alanlarda değiştirmeyi amaçlayan özel bir programdır. Dünyada ilk kez SAT Komandosu, Aikido Sensei, Klinik Psikolog, Siyaset Bilimci, Sporcu, Sanatçı gibi girişimciliğe ait derin anlayışa sahip alan uzmanları ile iş dünyasının önde gelenlerini buluşturan ve bu ekiple sahada multi-disipliner bir bakış açısıyla uygulamalı olarak girişimci yetiştiren Girişim Savaşçısı Programı, toplamda 8 haftada 12 ana kategori altında 120 ders ve 90 outdoor/indoor uygulama ile girişimcilikle ilgili gerekli davranış repertuarını ve teknik donanımı girişimci adaylarına kazandırır. Bu eğitimin sonunda ortaya farkındalığı yüksek, vazgeçmeyen, bilgelik yolunda ilerleyen ve teknik bilgisi ile bir işi önce MVP (yalın ürün) sonra ileri versiyonları ile uygulamaya koyabilecek düzeyde kararlı ve istikrarlı girişimciler çıkartılır. Eğitimin akabinde mezunlara danışmanlık çalışmaları, toplantılar, networking faaliyetleri, güncelleme eğitimleri ve çok çeşitli aktiviteler ile 360 derece destek vermeye devam edilir, bünyesinde yatırımcıların da bulunduğu ve iş birliği içerisinde olunan kuruluşlara yönlendirmelerde bulunulur. Girişim Savaşçısı Programı, katılımcılara kendi işlerini sıfırdan kurdurur, kurulu işlerini büyütür, terfi/transfer almalarının önünü açar ya da onların spor, sanat gibi farklı alanlarda fark yaratmasını kolaylaştırır. Girişim Savaşçısı ile insanlar kendilerini ve potansiyellerini fark eder, ortaya çıkarttıkları projeleriyle ise fark yaratırlar.