Tabit Smart Farming - İyilik İçin Teknoloji

İyilik İçin Teknoloji

İyilik İçin Teknoloji

 

İyilik İçin Teknoloji

Teknoloji hayatımızın her yerinde; ama öncelikli hedefimiz bu teknolojiyi daha iyi bir dünya için kullanmak olmalı. Çünkü teknoloji, çevre kirliliği, kadına şiddet, eğitim ve sağlıktaki fırsat eşitsizlikleri gibi pek çok soruna çözüm bulmak için çok etkili bir rol üstlenebilir. Ve etrafımızda “teknoloji her şeyden önce iyilik için var” inancı ile harekete geçip, hayatı güzelleştirmek için çalışan sosyal girişimciler var.

Askoka Türkiye Eş Direktörü Zeynep Meydanoğlu

“Dijital teknoloji şirketleri ve sosyal girişimcilik, inovasyon ve dönüşüm odağında birbirini tamamlayan ve besleyen ancak herkesin iyiliği ve eşitliği söz konusu olduğunda birbirinden görece ayrışan iki ekosistem.

Bugün pek çoğumuz eğitim, sağlık, gıda gibi temel ihtiyaçlarımıza internet teknolojileri aracılığıyla ulaşıyoruz. Yine aynı internet ve teknoloji, Amerika Başkanlık Seçimlerinde algoritmalarla seçmenleri manipüle ediyor, çeşitli ülkelerde hükümet karşıtı gösterileri kontrol altına almak amacıyla bağlantıyı yavaşlatıyor veya tamamen kesiyor. Küresel Ashoka Ağı’nda özellikle 2010 yılı itibari ile sosyal girişimcilerin teknoloji alanına odaklandığını dijital bilginin bütünlüğünü ve onunla temas eden herkesin haklarını savunmak ve korumak için farklı sistemler kurduklarını gözlemliyoruz.”


Hedef Herkesin İyiliğine Hizmet Etmek

“Dünyanın önde gelen sosyal girişimcilerinden bazıları, dünyamızı şekillendiren güçlü dijital teknolojilerin herkesin iyiliğine hizmet etmesini sağlamak- “Good Tech”i yaratmak için çalışıyor. “Tech for good” yani sosyal etki için teknolojiyi kullanan çözümler de son yirmi yıldır yükselişte. Dezavantajlı gençler için eğitime erişim, uzak köylerdeki çiftçilere tarım tavsiyeleri, yeni başlayan girişimciler için online hızlandırma programları bu dönemde başladı ve çoğalarak devam ediyor. Bu dönemde ortaya çıkan ve tüm dünyada iş, alışveriş ve davranış biçimlerimizi şekillendiren sosyal girişimciler arasında ABD’li Couchsurfing’in kurucusu Caseyton ve Türkiyeli TABİT’in kurucusu Tülin Akın yer aldı. İlerleyen yıllarda Couchsurfing’i takip eden Airbnb, TABİT’i takip eden yüzlerce tarım teknoloji girişimi özel sektöre de bu fikirlerin yön vermesine sebep oldu.”

image-1 image-2 image-3

E-BÜLTEN ABONELİĞİ

E-Bültene Abone Olup Kampanyalarımızdan Anında Haberdar Olabilirsiniz.